جلسه هماهنگی سفیران سلامت دانشجویی به همت مرکز سلامت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزارشد.
جلسه هماهنگی سفیران سلامت دانشجویی به همت مرکز سلامت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خانه نشریات مدیریت فرهنگی دانشگاه درروزهای 98/7/29و98/8/12برگزار شد.
در ابتدای این جلسه "اولدوز تاروردی"، کارشناس آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهرستان تبریز با اشاره به اینکه طرح «سفیران سلامت دانشجویی» با حمایت اداره کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت، دفتر آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت وزارت، دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و مجمع تخصصی کانون های سلامت دانشگاه های علوم پزشکی تدوین شده است، گفت: هم زمان با گذر بیماری ها از واگیر به غیر واگیر و حرکت از درمان قطعی بیماری به مراقبت مادام العمر، نقش هر فرد در مراقبت از سلامت خود و اعضای خانواده برای سالم زیستن، مدیریت ناخوشی های جزئی، بیماری های مزمن و حاد روز به روز در حال افزایش است.
وی با با بیان اینکه طبق برآوردها ۶۵ تا ۸۵ درصد تمام مراقبت ها از جنس خودمراقبتی است و توسط خود افراد انجام می شود، ادامه داد: خودمراقبتی اقدام و فعالیت های آگاهانه، آموخته شده و هدفداری است که فرد به منظور حفظ حیات و ارتقای سلامت خود و خانواده انجام می دهد.
ایشان طرح «سفیران سلامت دانشجویی» را در راستای تقویت و ترویج فرهنگ و سبک زندگی سالم در دانشگاه ها و فراهم نمودن زمینه های مناسب برای فعالیت های جمعی و کار گروهی در بین دانشجویان و برای فرهنگ سازی رفتار سالم و بهره گیری از توانمندی و خلاقیت دانشجویان عنوان کرد و افزود: توانمندسازی دانشجویان برای مراقبت از سلامت خود، همسانان، خانواده و جامعه از اهداف اصلی این طرح است.
"اولدوز تاروردی" در ادامه سخنانش، آموزش و تربیت دانشجویان در زمینه ارتقای فرهنگ سلامت، تحت عنوان سفیران سلامت دانشجو به منظور حضور در جامعه و انتقال این آموزش ها به همسانان، خانواده و جامعه را از دیگر اهداف این طرح برشمرد و گفت: گسترش فرهنگ پیشگیری از بیماری، کمک به افراد برای تطابق و سازگاری با شرایط و موقعیت های پیش بینی نشده، توانمندسازی افراد با هدف افزایش کنترل آنها بر تعیین کننده های سلامت از دیگر اهداف عملیاتی این طرح است.
وی، حضور و مشارکت فعال در کلاس های آموزشی و تشکیل گروه همسان دانشجویی و انتقال آموزش های دریافتی در گروه را از وظایف سفیران معرفی کرد و ادامه داد: جلب همکاری سایر دانشجویان در انجام فعالیت های بهداشتی، نوآوری و خلاقیت در روند آموزش فعال و مشارکت در اجرای کمپین های آموزش سلامت همگانی را از دیگر وظایف سفیران سلامت دانشجویی برشمرد.
در ادامه این جلسه با نظرسنجی از دانشجویان شرکت کننده، مقرر گردید سرفصل های تغذیه، ورزش و فعالیت های بدنی، سلامت روان و پیشگیری از اعتیاد از کتاب «راهنمای خود مراقبتی جوانان» در چهار جلسه در روزهای آینده برای آنان تدریس گردد.
اکرم بهشتی، کارشناس مرکز سلامت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، هدف از برگزاری این جلسه را آشنایی دانشجویان با مفاهیم خود مراقبتی و از سوی دیگر سازمان های مردم نهاد معرفی کرد و گفت: به دنبال آن هستیم با تشکیل سفیران سلامت دانشجویی، در ادامه راه بتوانیم آنها را در قالب سازمان های مردم نهاد منسجم کنیم تا از ظرفیت و پتانسیل سازمان های مردم نهاد در طرح سفیران سلامت دانشجویی بهره بگیریم.
در ادامه این جلسه، کارشناس اوقات فراغت معاونت امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان به معرفی سازمان های مردم نهاد پرداخت. حسن مرادی، معرفی پنج نفر به عنوان هیات موسس را برای تشکیل سمن (سازمان مردم نهاد) را لازم دانست و گفت: پس از معرفی اعضای هیات موسس و انجام استعلامات لازم از نهادهای ذی ربط در طول سه ماه، کار ثبت سمن نهایی می گردد.
وی با اشاره به اینکه تشکیل مجمع عمومی با حضور حداقل ۳۰ نفر برای انتخاب هیات مدیره سمن ضروری است، ادامه داد: در هیات مدیره سمن، جایگاه های دبیر، نائب دبیر، خزانه دار و دو عضو علی البدل پیش بینی شده است..
آقای مرادی ، بازه سنی ۱۵تا۳۵ سالگی را شرط سنی برای حضور در سمن ها برای اعضا دانست و گفت: فلسفه شکل گیری سمن ها بر اساس مشارکت افراد در فعالیت های اجتماعی در روندی دموکراتیک است.
حسن مرادی، فعالیت سازمان یافته افراد را از مزایای تشکیل سمن معرفی کرد و ادامه داد: برخورداری از شخصیت حقوقی و حمایت سازمان ها و نهادها و امکان حضور در همایش های بین المللی از دیگر مزایای ایجاد و فعالیت سمن ها است.
وی با اشاره به فعالیت سمن های سلامت در کشور و استان در حوزه پیشگیری و آموزش، افزود: دانشجویان علاقه مند برای تشکیل سمن سلامت می توانند با مراجعه به مرکز سلامت دانشجویی واقع در ساختمان فرهنگی رفاهی امید دانشگاه، اطلاعات لازم در این خصوص را از خانم بهشتی، کارشناس مرکز سلامت دانشجویی به دست آورند.