دکتر رهبر:این مرکز به عنوان اولین مرکز کشوری است که جهت ارتقای سلامت سالمندان در شهرستان تبریز خارج از تشکیلات وزارتی ازسال 1390 فعالیت می کند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان تبریز روز یکشنبه مورخ 98/9/17 هیات بلند پایه از وزارت بهداشت پاکستان به همراه جمعی از کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، معاونت بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت شهرستان تبریز و کارشناسان همراه از مرکز دوستدار شهروند ارشد منعم پور شهرستان تبریز بازدید کردند.
خانم خدادا مسئول این مرکز ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان و هیئت همراه با بیان تاریخچه افتتاح این مرکز و شرح فعالیت و خدماتی که در این مرکز به گروه هدف بالای 60 سال ارائه می نمایند، پرداخت. وی گفت: این مرکز از سال 1390 شروع به فعالیت کرده است و با تحت پوشش قراردادن جمعیت بالای 60 سال با هدف تامین، حفظ و ارتقای سلامت سالمندان به گونه ای که این افراد به هر دلیلی که متقاضی استفاده از خدمات بهداشتی درمانی هستند بتوانند از این خدمات بصورت رایگان بهره بگیرند. همچنین علاوه بر خدمات بهداشتی و درمانی در این مرکز کلاسهای متنوع از جمله کلاسهای موسیقی، قرآن، آموزش زبان انگلیسی، سوادآموزی، آشپزی، هنرهای دستی و... به همت و با توانایی خود افراد برگزار و اداره می شود. فعالیتهای فوق برنامه برای این قشر از شهروندان باعث افزایش اعتماد به نفس، جلوگیری از افسردگی و آلزایمر، و ارتقا سلامت جسمی و روحی می شود. همچنین در طول سال با برگزاری جشنواره های متعدد مانند جشنواره غذا، صنایع دستی و... و همایش های ادبی و فرهنگی و اردوهای زیارتی و تفریحی و سایر برنامه های متنوع که به پیشنهاد خودشان برگزار میشود علاوه بر انتقال تجربیات با ارزش این عزیزان به جوانان ، موجب ارتباط موثر، آموزش خودمراقبتی و سبک زندگی سالم و افزایش نشاط و شادابی این قشر ارزشمند جامعه میشود.
در ادامه دکتر رهبری مسئول سلامت و جمعیت خانواده استان نیز ضمن خوشامدگویی به هیات پاکستانی اشاره کردند: این مرکز به عنوان اولین مرکز کشوری می باشد که فقط در استان آذربایجان شرقی ( و در 20 شهرستان این استان) برای خدمت رسانی به افراد بالای 60 سال با عنوان مراکز دوستدار شهروند ارشد در حال فعالیت می باشد. ایشان افزودند که: در این مراکز علاوه بر خدمات بهداشتی و درمانی رایگان و غربالگری بیماریهای واگیر و غیرواگیر و آموزشهای سبک زندگی سالم، فعالیتهای دیگری نیز مانند فعالیتهای بدنی و ورزشی، بازیهای فکری مثل "شطرنج"، خاطره گویی، آشپزی سنتی و سایر فعالیتها و کلاسهای متنوع انجام می شود. که علاوه بر ارتقائ سلامتی جسمی و روحی و پیشگیری از افسردگی و آلزایمر؛ حس بودن، ارزشمندی و جلوگیری از انشقاق نسلی را هم ایجاد می کند. ایشان ادامه دادند که این مراکز جزو تشکیلات وزارتی نمی باشد و به همت و پشتیبانی مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و معاونت بهداشت تشکیل شده و امید است نمونه این مراکز به همت مسئولین سلامت در سراسر کشور، برای حفظ و ارتقای سلامت جسمی و روحی سالمندان جامعه که قشر با ارزش جامعه می باشند پایه ریزی شود.
در این بازدید از سالمندان این مرکز با خواندن اشعاری از حافظ و بیان احساسات خود از انتقال آموزش، تجربیات و مهارتهای خود به همسن و سالان و جوانان با داشتن حس خوب و ارزشمندی در این مرکز، دعوت بعمل آمد. همچنین به حمایتهای مسئولان سلامت از این مراکز اشاره کردند ویادآور شدند که بنای این مراکز با عشق مسئولین سلامت به شهروندان ارشد پایه ریزی شده است و امید است این حمایت و پشتیبانی ها همچنان پایدار باشد.
دکتر الله بخش ملیک، قائم مقام وزیر بهداشت پاکستان نیز در این جمع با ابراز خوشحالی خود و هیات همراه در راستای بازدید از این مرکز و دیدار با فرهیختگان و اساتید با تجربه این مرکز اظهار داشتند که :سن بالای 60 سال یک دوران طلایی است که باید در این سن چیزهای تازه یاد بگیریم و یاد بدهیم و با بیان شعری از اقبال لاهوری گفتند که : پیری ظاهری مهم نیست مهم آن است که دل آدم جوان بماند و پیر نشود. درخاتمه گزارش تصویری از فعالیت های این مرکز و سایر مراکز دوستدارشهروند ارشد شهرستان ارائه شد.