" بیاییم میلیونها بیمار ناشناخته هپاتیت را شناسایی کنیم ""Find The Missing Millions"
فرارسیدن روز جهانی هپاتیت (6 مرداد-28 جولای) فرصتی کم نظیر درراستای افزایش آگاهی عموم جامعه نسبت به راه های انتقال ، پیشگیری ودرمان هپاتیت های ویروسی است..همه ما متعهد هستیم با استفاده از ظرفیت های نظام سلامت کشور و با توجه به تولید واکسن در داخل کشور و تولید داروی هپاتیت c و با بهره گیری از تمام توان علمی و اجرایی نظام بهداشتی –درمانی کشور ،از بروز موارد جدید این بیماری جلوگیری کنیم .
با واکسیناسیون هپاتیت B در نوزادان و گروه های پرخطر ، شیوع هپاتیت B درکشور رو به کاهش است و کنترل آن جزء اهداف عالی نظام سلامت می باشد . دستیابی به این اهداف مهم نیازمند ارتقاء سطح دانش جامعه و ایجاد فرهنگ آگاهی از هپاتیت ، آموزش و بیماریابی فعال در گروه های پرخطر بوده، به طوری که می توان با همکاری همه جانبه تمامی ارگان های مسئول به هدف حذف هپاتیت در وقت مقرر نائل آمده و شاهد کاهش بیشتر هپاتیت B در جامعه باشیم.
ایران درصدد است تا با کمک بخشهای علمی کشور تا سال 1410 بیماری هپاتیت c را در کشور حذف نمایند و برای تحقق این هدف لازم است سالانه 20 هزار بیمار شناسایی و درمان شود.
حذف این بیماری تا سال 2030 به معنی دیده نشدن این بیماری در کشور نیست و هدف این است که می خواهیم این بیماری در کشور و موارد جدید آن به حداقل خود برسد بگونه ای که بیمارستان ها و مراکز درمانی درگیری کمتری را در درمان این بیماری داشته باشند. در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزار نفر تا ۲۳۰ هزار نفر در کشور به هپاتیت c مبتلا هستند که بسیاری از آنها، متأسفانه از بیماری خود مطلع نیستند. در برخی از استانها از جمله سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و گرگان میزان شیوع بیشتر از استانهای دیگر است و اقدامات تشخیصی و درمانی در این استانها در حال انجام می باشد.
در مورد هپاتیت B نیز تمام تلاش بر حذف این بیماری است، و با انجام واکسیناسیون 98 درصد از نوزادان طی سالهای اخیر، شیوع بیماری کاهش یافته است. ایران در منطقه در خصوص شیوع هپاتیت B و C کمترین آمار را دارد و در این زمینه داروی مورد نیاز را تولید و آزمایشگاه های تخصصی را نیز دایر کرده است. در خصوص هپاتیت C نیز شیوع بیماری کمتر از نیم درصد است و این درحالی است که آمار کشورهای همسایه در این زمینه به چهار تا پنج درصد می رسد.