دوره تربیت نیروهای بهگر برای صنایع تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان تبریز توسط واحد مهندسی بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت تبریز برگزار گردید .
آقای مهندس عدل بخش مسئول واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان تبریز در این خصوص گفت:
دوره تربیت نیروهای بهگر شاغل در صنایع تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان تبریز از مورخه 16/11/1401 سال 1401 به مدت 10 روز توسط واحد مهندسی بهداشت حرفه ای و با همکاری جمعی از کارشناسان بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت تبریز برگزار گردید . این دوره آموزشی برای 28 نفر از کارکنان شاغل در کارگاه های با جمعیت 20 تا 49 نفر شهرستان و با هدف افزایش ارتقا سطح سلامت و بهداشت شاغلین این کارگاه ها انجام گردید و در پایان پس از برگزاری آزمون نهایی ، برای شرکت کنندگان دوره گواهینامه بهگری صادر گردید .
هدف از برگزاری دوره:
مطابق بند 2 ماده 1 تشکیلات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مواد قانونی مندرج در فصل چهارم قانون کار جمهوری اسلامی ایران، حفظ و صیانت سلامت افراد جامعه به وزارت بهداشت واگذار گردیده است. به همین جهت دوره تربیت تربیت بهگر با هدف ارتقاء سطح سلامت و بهداشت شاغلین و برای پیشگیری از کارافتادگی زودرس آنان در اثر بروز سوانح و حوادث در محیط کار در کارگاههای ۲۰ تا ۴۹ نفر، با حضور 28 نفر از تاریخ 16 بهمن سال 1401 توسط واحد مهندسی بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان تبریز و با همت و تلاش کارشناسان حوزه های مختلف بهداشت انجام گردید.
در این دوره مباحث آموزشی به شرح ذیل ارائه گردید :
1- آموزش بهگر در زمینه بهداشت حرفه ای، ایمنی، آشنایی با بیماری های شغلی و معاینات شاغلین.
2- آموزش بهگر در زمینه مراقبت های اولیه بهداشتی(شامل بهداشت محیط، بهداشت روان، آموزش بهداشت، بهداشت فردی، بیماریها، تغذیه، بهداشت خانواده).
3- انتخاب و تربیت بهگر در زمینه کمکهای اولیه بصورت تئوری و عملی.
4- خود مراقبتی سازمانی ( اجرای برنامه ارتقای سلامت در محل کار )
انتظارات از بهگران در صنایع :
- کمک برای نجات مصدومین، ارائه خدمات کمک های اولیه پزشکی (خونریزی خارجی – مسمومیت ها – شکستگی و در رفتگی ها – خفگی – شوک – برق گرفتگی و ... ) و در صورت نیاز ارجاع مجروح به مراکز بهداشتی درمانی.
- ارائه خدمات ایمنی و بهداشت حرفه ای برای کاهش میزان سوانح و حوادث در محیط کار از طریق شناسایی عوامل زیان آور و ارائه راهکارهای مناسب و تهیه و ارسال آمار سوانح و حوادث حین کار بر اساس فرم های موجود به مراجع ذیصلاح.
- کنترل و نظارت بر کارکرد صحیح حفاظ دستگاهها.
- نظارت و پیگیری بر استفاده صحیح از وسائل حفاظت فردی.
- همکاری در اجرای برنامه های آموزش بهداشت.
- پیگیری و اجرای مواردی که از کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار ارجاع می شود.