مرکز بهداشت تبریز در راستای تحقق هدف طرح بسیج ملی کنترل فشارخون بالا به فعالیت خود ادامه می دهد.
مرکز بهداشت تبریز با برپایی 26 ایستگاه مستقر در نقاط مختلف شهر تبریز در دو شیفت صبح و عصر، شیفت صبح ساعت 13-8 و شیفت عصر ساعت 20-16 و همچنین تیمهای سیاری که در ادرات و سازمانهای دولتی در حال فعالیت هستند، به فعالیت خود در کمپین ملی کنترل فشارخون ادامه می دهد.
گفتنی است که ایستگاه های شماره 2 و 20 بدلیل تعداد کم مراجعه کننده تغییر مکان دادند. ایستگاه شماره 2 از ابتدای بلوار ابوریحان به شهرداری ابوریحان انتقال یافت و ایستگاه شماره 20 از کوی دادگستری- مجتمع زیتون به ابتدای زعفرانیه منتقل گردید. و به دنبال تغییر محل ایستگاه با افزایش تعداد مراجعه کننده روبرو گردید.
تیمهای سیار مرکز بهداشت تبریز مورخ 21 خرداد 97 در سازمانهای دادگستری، هواشناسی، طب سنتی و صدا و سیمای تبریز جهت کنترل فشارخون پرسنل و ارباب رجون سازمان مذبور حضور داشته اند. همچنین در روزهای آتی در سازمانهای شهرداری کل، دادگستری کل، کتابخانه مرکزی، پتروشیمی، اداره آموزش و پرورش، شورای حل اختلاف، اداره پست مرکزی، دانشگاه پیام نور و.... حضور خواهند داشت.
لازم به ذکر است که بیش از 50 داروخانه سطح شهر تبریز برای اندازه گیری فشار خون فعالیت خود را آغاز کردند و در این کمپین با مرکز بهداشت تبریز مشارکت دارند. داروخانه های داوطلب با نصب پوستر جهت اندازه گیری و کنترل فشار خون بر درب ورودی داروخانه ها حضور خود را در اجرای این بسیج ملی اعلام کردند.
در روز چهارشنبه مورخ 22 خرداد 97 تور بازدیدی همراه با صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی و اصحاب رسانه های محلی و خبرگزاریها با حضور ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی تبریز جناب آقای دکتر صومی و ریاست محترم مرکز بهداشت تبریز جناب آقای دکتر عبادی از ایستگاه های مستقر در سطح شهر بازدید نمودند.
لازم به ذکر است که، دکتر علی عبادی در حاشیه تور رسانهای خبرنگاران و بازدید از ایستگاههای کنترل فشار خون در سطح شهر تبریز اظهار کرد: ایستگاههای کنترل فشار خون در مناطق پرتردد شهر مانند مراکز خرید برپا شدهاند، علاوه بر این، طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در تمامی پایگاههای بهداشتی درمانی و مراکز جامعه سلامت تبریز (۱۱۱ مرکز)، تمامی بیمارستانها و کلینیکهای دانشگاهی نیز اجرا میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به جمعیت ۱۷۰ هزار نفری روستایی شهرستان تبریز، فشارخون این افراد نیز توسط بهورزان و پزشکان کنترل میشود.
وی خاطرنشان کرد: افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و بیماران کلیوی جامعه هدف این طرح بوده و از تمامی همکاران دانشگاهی، پزشکان پرستاران، دانشجویان سال آخر رشتههای پرستاری و پزشکی، بسیج و برخی سمنها نیز در اجرای این طرح بهره گرفته شده است.
دکتر عبادی متذکر شد: پیشبینی میشود یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال مبتلا به فشار خون بالا باشند، خوشبختانه در استان ما اقدامات خوبی در این زمینه انجام و حدود ۲۴۰ هزار نفر مبتلا به فشار خون در استان شناسایی شده است، همچنین پیش بینی میشود که حدود ۸۰ هزار نفر در استان مبتلا به فشارخون بالا باشند که هنوز شناسایی نشدهاند.
وی تاکید کرد: امیدواریم اجرای این طرح در شناسایی موارد جدید ابتلا به فشارخون بالا کمک کننده بوده و با اقدامات درمانی و پیشگیری کننده از عوارض ابتلا به فشارخون بالا مانند سکتههای قلبی و مغزی جلوگیری شود.
وی در پایان با اشاره به امکان ثبت فشار خون در سامانه خود اظهاری بیان کرد: واجدین شرایط میتوانند با کنترل فشار خون خود در منزل، آن را در سامانه salamat.gov.ir ثبت کنند.