برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی
logo

مرکز بهداشت شهرستان تبریزTabriz Health Center

فهرست اصلی

اهداف و فعالیت های واحد بهبود تغذیه

اهداف ارائه خدمات تغذیه جامعه
  • شناسایی مشکلات تغذیه ای شایع و اولویت بندی آنها در منطقه
  • طراحی و اجرای مداخلات مناسب با تاکید بر گروههای آسیب پذیر (مادران باردار و شیرده،کودکان زیر 5سال،نوجوانان سنین بلوغ و سالمندان)
  • جلب همکاری سایر بخش ها ی مرتبط با غذا وتغذیه برای بهبود وضعیت تغذیه جامعه
  • افزایش دسترسی خانواده ها به خدمات تغذیه با توجه به گسترش روز افزون بیماریهای غیر واگیر مرتبط با تغذیه
  • افزایش بهره مندی مردم از خدمات مشاوریت تغذیه در قالب سیستم ارجاع
  • تقویت ارتباط بین خدمات سطح اول و سطوح بالاتر (بویژه تیم سلامت  ومشاورین تغذیه ) وبرنامه های ملی بهبود تغذیه جامعه
  • ارتقا دانش پزشکان ومراقبین سلامت در خصوص اصول تغذیه صحیح جهت سهولت در ارائه توصیه های تغذیه ای اولیه
  • افزایش توانمندی پزشکان و مراقبین سلامت در ارائه آموزش تغذیه به گروههای مخاطب

برنامه ها و فرایندهای جاری واحد بهبود تغذیه شهرستان
  1. برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
  2. برنامه مراقبتهای تغذيه ای در دوران بارداري و شيردهي وحمایت تغذیه ای زنان باردار و شیرده نیازمند
  3. برنامه ارتقا سطح سلامت دانش آموزان از طریق آموزش تغذیه  و مکمل یاری (آهن یاری هفتگی آهن یاری ومکمل یاری با مگادوز ویتامین D3) نظارت و پی گیری ایجاد پایگاههای تغذیه سالم در مدارس وبا همکاری آموزش و پرورش شهرستان
  4. برنامه  پیشگیری و كنترل کمبود سايرریز مغذیها(آهن ،ویتامین D،ویتامین A)در جامعه
  5. بهبود وضعیت رشد و تغذیه کودکان زیر  8سال  :
الف) پایش رشدو تغذیه کودکان زیر 8سال
ب) برنامه مشارکتی – حمایتی بهبود وضع تغذیه ای کودکان زیر 6سال با همکار ی کمیته امداد امام
ج) اجرای برنامه یک وعده غذای گرم در روستامهدها (کودکان 6-3 ساله)با همکاری بهزیستی شهرستان
  1. ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه
  2. تغذیه در بحران ها (بلایهای طبیعی مثل سیل –زلزله و طوفان)
  3. غنی سازی مواد غذایی (نان با آهن واسید فولیک)
  4. راه اندازی و تجهیزمراکز آموزش و مشاوره رایگان تغذیه افراد جامعه در مورد پیگیری و کنترل کمبود ریز مغذی ها-پیشگیری وکنترل بیمارهای غیر واگیرو تغذیه ای و ارتقا وبهبود تغذیه گروههای آسیب پذیر(بویژه کودکان ومادران باردار وشیر ده وسالمندان)
  5. همکاری در انجام پژوهشهای تغذیه ای (ملی –استانی )
  6. برنامه ها وخدمات تحول سلامت در حوزه تغذیه