شرح وظايف واحد بهداشت حرفه ای
1. بررسی وضعیت بهداشتی و عمومی کارگاهها و کارخانجات منطقه تحت پوشش و شناخت مسائل بهداشتی حرف و جمع آوری اطلاعات پیرامون آن.
2. نظارت مستمر بر کلیه مؤسسات صنعتی ( دولتی و خصوصی)- نهادهای دولتی- سازمانهای دولتی –کارخانجات و کارگاهها و ارائه راهکار جهت بهبود شرایط کاری واحدهای مربوطه بر اساس قوانین موجود.
3. بررسی واحدهای تازه تأسیس و صدور مجوز بهداشتی کارگاهها و کارخانجات واجد دریافت پروانه بهره برداری.
4. اجرای برنامه های مربوط به تهیه و توزیع آب آشامیدنی از جمله نمونه برداری شیمیایی و میکروبی آب.
5. شناسایی، اندازه گیری و نمونه برداری عوامل زیان آور محیط کار و مقایسه با استانداردهای موجود و ارائه طریق به منظور کنترل آنها.
6. همکاری در اجرای برنامه های تحقیقاتی در زمینه عوامل زیان آور محیط کار با توجه به کثرت صنایع و اولویت ریسک فاکتورهای موجود در منطقه.
7. رسیدگی به شکایات واصله به منظور رفع مشکلات بهداشتی و ایمنی محیط کار.
8. نظارت و پیگیری در تأمین تشکیلات بهداشت حرفه ای در کارخانجات تحت پوشش ( مرکز بهداشت کار- خانه بهداشت کارگری –کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار- ایستگاه بهگر)
9. پایش فعالیتهای بهداشت حرفه ای در تشکیلات فوق الذکر همچنین پایش عملکرد فعالیت واحد بهداشت حرفه ای مراکز تحت پوشش.
10. ارائه طریق در خصوص جمع آوری و دفع صحیح زباله و فاضلابهای صنعتی و نظارت بر تسهیلات بهداشتی و رفاهی کارخانجات و کارگاههای تحت پوشش.
11. تشکیل پرونده های پزشکی بهداشتی برای کلیه شاغلین تحت پوشش
12. ارجاع پرونده های پزشکی موردی به سازمان تأمین اجتماعی به منظور بهره مندی کارگران از خدمات سازمان،همچنین پیگیری ارسال گزارش حوادث فصلی به وزارت کار از طریق کارخانجات به منظور پیشگیری از حوادث احتمالی.
13. نظارت و اجرای برنامه های آموزشی در زمینه بهداشت حرفه ای.
14. همکاری در برنامه های اجرایی در زمینه مبارزه با بیماریها، مسمومیت ها ، سوانح و حوادث ناشی از کار
15. همکاری در اجرای طرح های ملی